دبیر کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی استان کردستان: سلامت زائران اربعین حسینی؛ اولویت دانشگاه علوم پزشکی کردستان با استفاده از حداکثر توان درمانی

1404/04/23
تعداد بازدید :82

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مریوان، روز دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴، جلسه ستاد اربعین استان کردستان با حضور علی‌اکبر ورمقانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، دکتر نژاد جهانی فرماندار مریوان، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی در سالن اجتماعات فرمانداری مریوان برگزار شد.

بابک هدایی، دبیر کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی استان کردستان در این جلسه، به تشریح تمهیدات و برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان برای ارائه خدمات حداکثری در حوزه سلامت به زائران اربعین پرداخت.

هدایی با اشاره به اهمیت تأمین و حفظ سلامت زائرین، از بسیج کامل ظرفیت‌های دانشگاه در حوزه‌های بهداشت، درمان و فوریت‌های پزشکی خبر داد و افزود: با تشکیل کمیته‌های تخصصی و برنامه‌ریزی‌های دقیق، تلاش خواهد شد تا خدمات مطلوب و شایسته‌ای به زائرین اربعین حسینی که از استان کردستان و مرز بین‌المللی باشماق تردد می‌نمایند، ارائه شود.

وی گفت: از جمله مهم‌ترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه، برپایی بیمارستان سیار ۵۰ تخت‌خوابی شهید ماموستا محمد شیخ‌الاسلام در مرز باشماق شهرستان مریوان و ارائه خدمات رایگان شبانه‌روزی به زائران است.

این بیمارستان مجهز به بخش‌های اورژانس، بستری، داروخانه، آزمایشگاه و اتاق عمل ، اتاق سرد و... بوده و با حضور کادر تخصصی درمان، آماده رسیدگی فوری به بیماران و موارد اورژانسی است و با بهره‌مندی از تجهیزات کامل درمانی نقش حیاتی در ارائه خدمات درمانی فوری به زائران ایفا خواهد کرد.

همچنین اورژانس پیش‌بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ با آمادگی کامل، استقرار پایگاه‌های امدادی، اعزام آمبولانس‌ها و تیم‌های واکنش سریع در محورهای مواصلاتی منتهی به مرز باشماق، خدمات حیاتی به زائران را در کمترین زمان ممکن ارائه خواهد داد.

هدایی افزود:  نظارت‌ها و مراقبت‌های بهداشتی در سراسر استان در این ایام تشدید شده و بازرسی‌های مستمر از اماکن، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و شبکه‌های تأمین آب آشامیدنی در دستور کار قرار گرفته است تا از بروز بیماری‌های واگیردار در میان جمعیت زائران جلوگیری شود.

از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده می‌توان به استقرار اکیپ‌های سیار سلامت، آموزش مسئولان و نیروهای خدماتی موکب‌ها و ایستگاه‌های سلامت، تقویت ناوگان فوریت‌های پزشکی به‌ویژه در مسیرهای منتهی به مرز باشماق، آمادگی کامل مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان و نیز آمادگی اورژانس هوایی اشاره کرد.

هدایی در پایان خاطرنشان کرد که با توجه به پیش بینی افزایش تردد زائران از مرز باشماق در ایام اربعین، دانشگاه علوم پزشکی کردستان با رویکردی علمی، جامع و پیشگیرانه در تلاش است تا با ارائه خدمات کیفی و به‌موقع، نقشی مؤثر در حفظ سلامت عمومی ایفا کرده و موجبات رضایت‌مندی زائران و تسهیل در روند زیارت را فراهم سازد.

سامانه های دانشگاه