پایش جامع معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از خدمات سلامت شهرستان مریوان

1404/04/10
تعداد بازدید :153

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مریوان، روز سه‌شنبه 10 تیرماه ۱۴۰۴ دکتر فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به‌همراه جمعی از مدیران گروه و کارشناسان حوزه‌های تخصصی این معاونت، به منظور ارزیابی میدانی و پایش عملکرد حوزه بهداشت، به شهرستان مریوان سفر کرد.

در آغاز این برنامه، تیم معاونت بهداشتی با حضور در محل شبکه بهداشت و درمان مریوان، با دکتر هوشنگ پیرفلاح، مدیر شبکه، و مهندس فرید شریفی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان، دیدار و درباره روند اجرای برنامه‌های بهداشتی، چالش‌ها و راهکارهای ارتقاء خدمات سلامت در شهرستان گفتگو کردند.

در ادامه، تیم پایش از  واحدهای ستادی، مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، آموزشگاه بهورزی، اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی، نانوایی‌ها، کارگاه‌های تولیدی مواد خوراکی و همچنین مراکز ارائه خدمات بهداشت روان بازدید به‌عمل آوردند.

در این بازدید میدانی، نحوه ارائه خدمات به جمعیت تحت پوشش، وضعیت زیرساخت‌ها، منابع انسانی، تجهیزات پزشکی، به‌ویژه نحوه ثبت و استفاده از سامانه سیب و پرونده الکترونیک خانوار مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت.

از جمله محورهای مورد توجه در این بازدید می‌توان به بررسی نحوه اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، ارزیابی فعالیت مراقبین سلامت، روند ارائه خدمات بهداشت محیط و حرفه‌ای، وضعیت ایمنی و بهداشت در اماکن تهیه مواد غذایی، نحوه اجرای برنامه بهداشت روان، خدمات تغذیه، سلامت خانواده، سلامت مادران و کودکان و همچنین آموزش‌های خودمراقبتی در سطح جامعه اشاره کرد.

در بازدید از آموزشگاه بهورزی مریوان نیز، روند برگزاری دوره‌های آموزشی، شرایط فضای فیزیکی و امکانات آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و اعضای تیم پایش ضمن گفت‌وگو با مسئولین آموزشگاه، برخی مسائل از جمله کمبود تجهیزات، نیاز به ارتقاء محتوای آموزشی و تقویت مهارت‌های عملی فراگیران را مطرح کردند و بر اهمیت نقش بهورزان در ارتقاء سلامت روستاها و ضرورت توجه ویژه به آموزش و توانمندسازی آن‌ها تأکید شد.

دکتر بیدارپور در حاشیه این بازدید با  قدردانی از زحمات مسئولین و کارکنان حوزه بهداشت شهرستان و تأکید بر اهمیت ارتقاء کیفیت خدمات سلامت، اظهار داشت: هدف از این پایش، بررسی کیفیت اجرای برنامه‌های بهداشتی، شناسایی چالش‌ها و بهبود فرآیند ارائه خدمات است و اظهار امیدواری کرد که با رفع نواقص و تقویت نقاط قوت، کیفیت ارائه خدمات بیش از پیش ارتقا یابد.

در پایان، مقرر شد گزارش نهایی این بازدید به منظور پیگیری، برنامه‌ریزی و ارتقاء سطح خدمات بهداشتی، در معاونت بهداشتی دانشگاه مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.

سامانه های دانشگاه